Dag iedereen! Mijn naam is Marisa: natuur- en dierliefhebber, sport-, meditatie- en bewegingsfanaat, en muziekliefhebber. Ik ben geboren en opgegroeid in Oostende en woon nu in Ronse, in hartje Vlaamse Ardennen.

Sinds mijn jeugdjaren staat mindfulness en beweging centraal in mijn leven. Ik volgde jarenlang yogalessen en integreerde meditatie en Mindfulness-Based Stress Reduction in mijn dagelijks leven.

Ik specialiseerde mij over de jaren heen in MBSR en persoonsgerichte, experiëntele therapie, met specialisatie focusing. Mijn psychologische praktijk is dus multidisciplinair. In de verschillende disciplines volgde en volg ik bovendien nog steeds (erkende) opleidingen en retraites, in binnen- en buitenland.

De kracht van deze unieke aandachtstrainingen en therapie wil ik graag delen met iedereen rondom mij, van bedrijven, organisaties en universiteiten tot individuen, jong en oud.

mindfuless training marisa hoslet

Een beetje geschiedenis

Van jongs af aan voelde ik me aangetrokken tot een sober leven, in balans met de natuur. Dit is in lijn met de Regel van Benedictus, een eeuwenoude monnikenleefregel.

Aangezien ik als jongere zeer graag sportte en de kracht van beweging al snel ontdekte, werd ik op mijn achtste basketbalspeelster. Ik werd op mijn zeventiende getransfereerd naar 1ste nationale. Ik mocht deelnemen aan provinciale selecties en de nationale damesploeg. Ik groeide uit tot een vaste waarde in 1ste nationale.

Het is toen dat stress me parten begon te spelen, want als topsporter is de prestatiedruk hoog. Ik begon me daarom te interesseren voor yoga en meditatie, en vond zo steeds meer rust en balans.

Aangezien ik van nature een zorgend persoon ben, koos ik enkele jaren later voor een job als leerkracht en leerlingenbegeleidster in het middelbaar onderwijs. Ook daar merkte ik dat stress en psychische moeilijkheden een steeds groter probleem werden.

Om me verder te verdiepen in dit onderwerp, startte ik met een Masteropleiding klinische psychologie aan de Universiteit Gent. In het laatste jaar kwam ik via mijn promotor Rudi De Raedt in contact met mindfulness. Ik schreef mijn thesis over MBSR en kon aantonen dat dit effectief is. En zo ging de bal aan het rollen.

Enkele belangrijke momenten

Professors Jon Kabat-Zinn, Gregory Kramer en Florence Meleo-Meyer zijn nog steeds mijn leraren. Ik schaaf mijn kennis dus constant bij via deze experts en bijscholingen in de bekendste mindfulnesscentra ter wereld! Daarnaast doe ik verder onderzoek over MBSR en de impact ervan op de levenskwaliteit.

Iemand die zich beter in zijn vel voelt, zal ook een betere collega, ouder en partner zijn. Werken aan je mentale gezondheid heeft dus niet enkel een impact op jezelf, maar ook op je omgeving, je werk, en zo uiteindelijk de maatschappij en het milieu. Daar ben ik stellig van overtuigd!

~ Marisa Hoslet

Om het centrum verder te doen groeien werk ik samen met een freelancer: Chloë. Ze houdt zich bezig met de website, de teksten, het grafisch ontwerp en sociale media. Ze stelt zich hieronder even voor.

margo midnfulness

“Ik ben Margo, de secretaresse van Marisa. Ik help Marisa vooral met het schrijven van de nieuwsbrieven en het praktische werk.

Mindfulness speelt sinds kort een belangrijke rol in mijn leven, ook ik ben dus nog volop aan het leren en experimenteren.

Als hoogsensitief persoon raak ik snel overprikkeld, het is een zoektocht om de juiste zaken te vinden waarmee ik tot rust kan komen.

Dankzij mindfulness kan ik nu nog meer genieten van een wandeling in de natuur en zo mijn batterijen opladen. Maar ook ademhalingsoefeningen zijn voor mij een grote houvast geworden.

Een ander thema dat me nauw aan het hart ligt, is alles wat met duurzaamheid te maken heeft, wat aansluit bij de waarden van het centrum. Mijn bachelorproef ging bijvoorbeeld over het aanbieden van duurzame kledij om de vervuilende kledingindustrie tegen te gaan.”

branding foto

“Een van mijn favoriete slogans is ‘Het leven begint aan de rand van je comfortzone.’ En dit is een slogan waar ik naar leef. Zo hou ik bijvoorbeeld erg veel van reizen en nieuwe mensen leren kennen. Sinds kort heb ik zelfs gekozen voor een leven als digital nomad.

Zelf worstel ik al enige tijd met stress, iets waar ik van jongs af aan aanleg voor heb. Mindfulness heeft me geholpen om te genieten van de kleine dingen, rust te vinden op moeilijke momenten en de dingen beter te relativeren. Ik mediteer bijvoorbeeld regelmatig en doe aan yoga.

Ik werk voornamelijk voor impactbedrijven, zoals het Centrum voor Mindful Leven. Een ander voorbeeld van een van mijn klanten is de Belgische water-ngo Join For Water. Deze ngo is voor een deel afhankelijk van donaties. Je kan via deze link een gift doen.”

Meer info over mijn bedrijf E-magined vind je op mijn website www.e-magined.be. Heb je vragen, dan mag je altijd mailen naar deraedtchloe@gmail.com.