Dag iedereen! Mijn naam is Marisa: natuur- en dierenliefhebber, ik hou van kunst, ik ben sport-(basketbal), meditatie- en bewegingsfanaat(mindful bewegen en yoga…), en muziekliefhebber. Ik ben geboren en opgegroeid in Oostende aan zee en woon nu in Ronse, in hartje Vlaamse Ardennen. Ik woon graag in een natuurlijke omgeving. Sinds mijn jeugdjaren staat mindfulness en beweging(sport) centraal in mijn leven. Ik volgde yogalessen en integreerde meditatie en Mindfulness-Based Stress Reduction in mijn dagelijks leven mijn studies en in sporten(basketbal, fitness, tennis, wandelen, lopen, zwemmen…). Ik specialiseerde mij over de jaren heen in MBSR en persoonsgerichte, experiëntele therapie, met specialisatie focusing. Mijn psychologische praktijk is multidisciplinair. Ik werk samen met psychiaters, dokters, psychologen, psychotherapeuten, gezondheidscentra…. In de verschillende disciplines volgde en volg ik bovendien nog steeds (erkende) opleidingen en retraites, in binnen- en buitenland. De kracht van deze unieke aandachtstrainingen en therapie wil ik graag delen met iedereen rondom mij, van bedrijven, organisaties, scholen en universiteiten tot individuen van alle leeftijden.  

Een beetje geschiedenis

Van jongs af aan voelde ik me aangetrokken tot een sober leven, in balans met de natuur

Aangezien ik als jongere zeer graag sportte en de kracht van beweging al snel ontdekte, werd ik op mijn achtste basketbalspeelster. Ik werd op mijn zeventiende getransfereerd naar 1ste nationale. Ik mocht deelnemen aan provinciale en nationale selecties vanaf jonge leeftijd en de nationale damesploeg. Ik groeide uit tot een vaste waarde in 1ste nationale.

Het is toen dat stress me parten begon te spelen, want als topsporter is de prestatiedruk hoog. Ik begon me daarom te interesseren voor yoga en meditatie, en vond zo steeds meer rust en balans.

Aangezien ik van nature een zorgend persoon ben, koos ik enkele jaren later voor een job als leerkracht en leerlingenbegeleidster in het middelbaar onderwijs. Ook daar merkte ik dat stress en psychische moeilijkheden een steeds groter probleem werden.

Om me verder te verdiepen in dit onderwerp, startte ik met een Masteropleiding klinische psychologie aan de Universiteit Gent. In het laatste jaar kwam ik via mijn promotor Rudi De Raedt in contact met mindfulness. Ik schreef mijn thesis over MBSR en kon aantonen dat dit effectief is. En zo ging de bal aan het rollen.

Enkele belangrijke momenten

Professors Jon Kabat-Zinn, Gregory Kramer en Florence Meleo-Meyer zijn nog steeds mijn leraren. Ik schaaf mijn kennis dus constant bij via deze experts en bijscholingen in de bekendste mindfulnesscentra ter wereld! Daarnaast doe ik verder onderzoek over MBSR en de impact ervan op de levenskwaliteit.

Iemand die zich beter in zijn vel voelt, zal ook een betere collega, ouder en partner zijn. Werken aan je mentale gezondheid heeft dus niet enkel een impact op jezelf, maar ook op je omgeving, je werk, en zo uiteindelijk de maatschappij en het milieu. Daar ben ik stellig van overtuigd!

~ Marisa Hoslet

Om het centrum verder te doen groeien werk ik samen met een freelancer: Chloë. Ze houdt zich bezig met de website, de teksten, het grafisch ontwerp en sociale media. Ze stelt zich hieronder even voor.

branding foto

Mijn naam is Chloë en mijn missie met mijn bedrijf E-magined is ondernemers en bedrijven helpen om meer leuke klanten aan te trekken. Dit doe ik via content creatie en content coaching.

Ik werk voornamelijk voor impactbedrijven en coaches. Een voorbeeld van een van mijn klanten is de Belgische water-ngo Join For Water. Deze ngo is voor een deel afhankelijk van donaties. Je kan via deze link een gift doen.”

Zelf worstel ik al van jongs af aan met stress. Mindfulness heeft me geholpen om te genieten van de kleine dingen, rust te vinden en de dingen beter te relativeren. Ik mediteer bijvoorbeeld regelmatig en doe aan yoga. Omdat mindful leven voor mij belangrijk is, vind ik het prachtig dat ik ook op professioneel vlak iets kan betekenen voor een organisatie als het Centrum voor Mindful Leven.

Meer info over mijn bedrijf E-magined vind je op mijn website www.e-magined.be. Heb je vragen, dan mag je altijd mailen naar info@e-magined.be.